Ouder-kind workshop Communicatie 23 juni 2018

collage workshop communcieren

Workshop: ouder-kind yoga, met als thema Communicatie zaterdag 23 juni 2018.

Samen met Mieke Wamelink van @Lief Lief met Lef Coaching verzorgt Yoga en zo Aalten een mooie workshop.
We starten de middag gezamenlijk met drinken en wat lekkers. Vervolgens neemt Mieke de ouders/verzorgers mee in een interactief gesprek over communicatie.

Astrid neemt de kinderen (4-12 jaar) mee naar de yoga-ruimte en gaat met de kinderen fysiek aan de slag. Hoe communiceer je eigenlijk met je lichaam?

Na de pauze gaan we allemaal naar de yoga-ruimte en gaan ouders/verzorgers samen met de kinderen allerlei yoga-spelletjes doen. Ook weer gericht op het thema communicatie.

Een geweldige middag dus! Meld je snel aan, want er is beperkte plek (max. 8 paren).

info@yogaenzoaalten.nl
06-534 20 925

 

Workshop anti-cellulite Wellness en zo Aalten 11 april 2018

Cupping iets voor jou?
Cupping kan als behandeling ingezet worden tegen cellulite. En dat kun je helemaal zelf!

Mandy te Loo leert  je om te gaan met een cup. Zodat je er thuis mee aan de slag kunt gaan. En het kost echt niet veel tijd om mooiere en strakkere benen te krijgen. Twee keer per week 10 minuutjes, dat is alles.

Voordelen van cuppen:
– Vermindering van cellulite
– Vermindering van vetophopingen
– Verbetering van de doorbloeding
– Afvoeren van afvalstoffen
– Figuurverbetering

De kosten zijn €20,- inclusief de cup en koffie/thee.

Wil jij dit ook leren? Meld je dan aan voor deze workshop. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij! info@yogaenzoaalten.nl

Yoga Nidra zondag 25 maart 9.30 uur

Ja, het is eindelijk weer zo ver! Een heerlijke yoga nidra en wel op zondag 25 maart van 9.30 – 10.30 uur.

Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Het is een systematische methode om fysieke, mentale, psychische en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Gedurende yoga nidra is je bewustzijn tussen slapen en waken in. Alleen het voelen en luisteren blijft actief.

Yoga Nidra is voor iedereen geschikt die drie kwartier kan blijven liggen op de rug. Uiteraard indien nodig met aanpassingen van kussens of zijligging.

Aanmelden via de agenda op de website of via info@yogaenzoaalten.nl

Kosten: leden: 7,50 euro, niet leden: 9 euro.Collage zonder titel 5

Nieuwsbrief maart 2018

Vakanties en vrije dagen

Zoals jullie weten houd ik over het algemeen de schoolvakanties aan. Je betaalt 12 maanden abonnementsgeld en dan heb je recht op 40 lessen in een jaar. Als je de vakanties telt, houd je 41 weken over. Die ene week zijn losse dagen zoals tweede Paasdag, tweede Pinksterdag, Koningsdag (dit jaar niet), Hemelvaart (2 dagen). Dat betekent dat de maandag’leden’ 1 les te weinig hebben in een jaar. Zij kunnen deze les dus inhalen.
De vakanties zijn verweven in het abonnementsgeld. De vakantielessen kun je dus ook niet inhalen. Alle lessen die je mist, terwijl er dus wel les is, mag je inhalen.De komende tijd vallen de volgende lessen uit:
Pasen:
Maandag 2 april 2018

Meivakantie:
De scholen hebben twee weken meivakantie. Ik houd het volgende aan:
Maandag 30 april tm vrijdag 4 mei 2018

Hemelvaart:
Donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2018

Pinksteren:
Maandag 21 mei 2018

Zomervakantie:
maandag 16 juli tm vrijdag 24 augustus 2018

Koningsdag:
vrijdag 27 april gaan de lessen gewoon door

Reserveringen tot aan de zomer

Alle groepen zijn weer doorgepland tot aan de zomer. Alle mensen die zich ‘los’ inroosteren kunnen dat nu dus ook doen.

Houdt het rooster schoon en laten we voor flexibiliteit zorgen door onze reserveringen goed te beheren. Kun je niet? Haal je dan zsm uit de agenda. Dan kan een ander eventueel op jouw plekje!

Achtergebleven spullen

In het mandje in de kleedkamer liggen veel spullen die zijn blijven liggen. Ben je iets al een hele tijd kwijt? Kijk eens in het mandje.
Maar ook zonder dat je wat kwijt bent is het de moeite waard om even een blik in het mandje te werpen. Wie weet kom je onverwacht nog iets van jezelf tegen:)

Kleedkamer

Goed nieuws: ook mannen weten de weg steeds meer te vinden naar de yogastudio. Geweldig!
Dat betekent ook dat we onze ‘genderneutrale’ kleedkamer aan verbetering toe is. We gaan aan de slag met een aparte omkleedplek voor de mannen. Wordt vervolgd.

 

Vervanging lessen

Yanique heeft een hele tijd mijn dynamische lessen (met name op maandag) over genomen. Superfijn dat ze dat heeft gedaan. Yanique is verhuisd naar Arnhem en is ook bezig om zich te vestigen als zangcoach. Dit alles maakt dat ze de lessen niet meer kan overnemen. Jammer, maar wel begrijpelijk!
Het herstel van mijn schouder gaat helaas niet heel voorspoedig.
Zoals jullie weten en misschien al gemerkt hebben, ben ik bezig met het zoeken van yogadocenten. Ik heb al een aantal mooie gesprekken en lessen mogen zien. Ik laat jullie zsm weten hoe we verder gaan.

Cursussen/bijscholingen en workshops

Zaterdag 7 april volg ik de bijscholing: Ruimer ademen, ruimer leven.
Zaterdag 14, 21 en 28 april ga ik de uitgebreide Eerste Hulp cursus volgen.Woensdag 18 april mag ik weer een yogales verzorgen bij het Proathuusken.

Yoga-relax vakantie Tenerife
Deze vakantie is verzet naar 27 oktober 2018! Yoga, meditatie, zwemmen, wandelen, lekker eten enz. enz. Wat wil je nog meer: http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/algemene-informatie/berichten/yoga-relax-vakantie-tenerife-27-oktober-2018/
Ga je mee?

Zaterdag 23 juni 2018 Ouder-kind yoga: thema communicatie
Samen met je kind yoga beoefenen, maar ook los van elkaar bezig zijn met datgene wat we de hele dag door doen, ons niet altijd bewust van zijn, maar o zo lastig kan zijn: communicatie!
We starten gezamenlijk om elkaar wat te leren kennen, vervolgens gaan de verzorgers met Mieke Wamelink (Lief met  lef coaching) mee om te communiceren. De kinderen gaan met Astrid Kempink mee om te communiceren middels yoga.
Vervolgens gaan we gezamenlijk weer verder en sluiten we af met een ouder-kind-yogales.
Geïnteresseerd? Laat het even weten!
http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/algemene-informatie/berichten/ouder-kind-workshop-communicatie/

Massages en arrangementen

Vanaf de start van Yoga en zo Aalten, boden we ook diverse massages aan. Het is tijd om dit uit te gaan breiden en dat gaan we dan ook groots doen.
Vanaf nu bieden we ook complete arrangementen aan! Wat denk je bijvoorbeeld van het 2 uur durend arrangement Zuiver en Zen: warme kompressen met essentiële oliën, lichaamsscrub, infrarood sauna, massage, lichaamspakking, gezichts- en lichaamsverzorging en een passend kopje yogi tea als afsluiting!
Genieten toch?Ben je nieuwsgierig geworden om te kijken wat onze andere arrangementen zijn? Klik op deze link:
http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/massage/arrangementen-en-behandelingen/

Mandy te Loo verzorgt de arrangementen. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

 

Mandy te Loo

Mijn naam is Mandy te Loo. Ik ben gediplomeerd allround schoonheidsspecialiste en ik ben gespecialiseerd in diverse massages. Ik heb een grote passie, liefde en enthousiasme voor mijn vak.
Schoonheidsspecialistes richten zich voornamelijk op het uiterlijk.
Echter onze behandelingen zijn gericht op ontspanning en verzorging van lichaam en geest. De behandelingen en adviezen zijn  mogelijk op het gebied van voeding, hormonen, huidverzorging, ontspanning en massages. Breed en daardoor zeer effectief. Als je van binnen in balans bent, zie je dat van buiten! Balans is niet iets dat je vindt, balans is iets dat je creëert!
Wij maken gebruik van natuurzuivere huid- en lichaamsverzorging en etherische oliën. Producten die het lichaam ondersteunen.De ontspannen sfeer, warmte en rust samengevoegd met verschillende soorten massages, scrubs, pakkingen en eventueel het gebruik van infrarood sauna en zonnebank, bieden een totaal concept. Verzorging én ontspanning.

Door de kleinschaligheid ervaar je zoveel meer rust en aandacht. Je wordt persoonlijk benadert en je kunt je volledig ontspannen, omdat er geen andere gasten zijn! Echt genieten samen met je eigen gezelschap of alleen. Wij verwelkomen je heel graag!

 

Deodorant zonder aluminium en parabenen

Sinds kort verkopen we ook deodorant. Natuurlijk is dit een deodorant zonder nare toevoegingen. Ohm Deodorant No Sweat is een natuurlijke deodorant zonder aluminium, parabenen en andere chemische stoffen. Het is 100% natuurlijk en bijzonder betaalbaar. 1 verpakking van 60 gram gaat maar liefst 3 maanden mee!

De hele serie is op de balie te vinden. De potjes die op de plateautjes staan zijn de testers. Probeer het eens uit!

Yogi tea

Ik heb weer een hele doos nieuwe Yogi Tea gekocht. Hoop dat jullie er weer van zullen genieten na de les.
Er zijn ook mensen die hier thee kopen. Dat is superleuk!
Ik heb echter de prijs aan moeten passen naar 3 euro per doosje. Ik moest er geld bijdoen en dat is nu ook weer niet de bedoeling:)

Allergeenvrije deodorant

 

Nu bij Yoga en zo Aalten allergeenvrije biologische deodorant te koop van The Ohm Collection. Diverse geurtjes. Zonder belastende stoffen die de hormoonhuishouding verstoren.

No Sweat deodorant bestaat uit natrium bicarbonaat gecombineerd met essentiële oliën en zorgt hiermee voor een langdurig droog gevoel met een heerlijke  geur.  Vlekken en zweetgeur in kleding zijn verleden tijd.

De hele maand februari voor 10 euro! Je doet er zo’n 2 a 3 maanden mee.

 

Yin yang yoga miv 11 januari

Donderdag 11 januari start om 10.00 uur een nieuwe les: yin-yang yoga. Een heerlijke les met het beste van beide yogavarianten! Hoe ziet deze les eruit?

We starten met 5 minuten aarden/meditatie. Dit wordt opgevolgd door een aantal yin houdingen. Yin houdingen zijn statisch en bedoeld om het bindweefsel te activeren. Daarna gaan we over naar ‘core’oefeningen en specifiek de buikspieroefeningen. Dit wordt opgevolgd door adem- en beweegoefeningen afgeleid van Tai Chi en Qi Gong. Deze oefeningen gaan vloeiend over naar Hatha-houdingen. Dit zijn de meer spierversterkende oefeningen. Als afsluiter gaan we verder met de ‘core’ en dan de rugspieren.
En natuurlijk sluiten we de les af met een eindontspanning!

Moeilijk uit te leggen, yoga is vooral ervaren. Dus wil je zowel het rustige en meditatieve van de yin, als ook je spieren wat sterker maken en werken met je adem? Doe dan gewoon eens mee.

Aanmelden kan via het contactformulier of stuur een mail naar: info@yogaenzoaalten.nl