Kinderyoga

Spelenderwijs leren inspannen en ontspannen

Kinderen hebben te maken met een snelle wereld om hen heen. Ze moeten presteren en zijn druk met hobby’s, sociaal leven enz. Dagelijks krijgen ze vele indrukken te verwerken. Yoga kan hierbij ondersteunend zijn. Yoga leert hen ontspannen door in te spannen.
Maar yoga leert hen ook te focussen, aandacht te houden bij datgene waar ze mee bezig zijn en prikkels te reduceren.

Liedjes, dans, verhalen en ademhalingsspelletjes

Iedere les staat een thema centraal en worden kinderen meegenomen in een yoga-avontuur. Kindgerichte yogahoudingen worden aangevuld met o.a. liedjes, dans, (meditatie) verhalen en ademhalingsspelletjes die aansluiten bij de belevingswereld en de leeftijd van de kinderen.

Fantasie, creativiteit en sociale vaardigheden

Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van hun ademhaling, ontwikkelen ze hun zintuigen en leren ze makkelijker en sneller te ontspannen. Verder wordt de fantasie en creativiteit bevorderd en leren kinderen sociale vaardigheden. Grenzen verkennen en accepteren dat deze er zijn, is ook een belangrijk onderdeel van de yoga. Tevreden zijn met wie je bent en zien en aanvaarden hoe de ander is. Daarnaast heeft yoga een positieve uitwerking op de klieren, organen en het zenuwstelsel en het gehele immuunsysteem. Zeer doeltreffend dus. Maar vooral erg leuk!

Verjaardagsfeestjes en workshops

Op aanvraag verzorgt Yoga en zo Aalten ook verjaardagsfeestjes en workshops voor buitenschoolse opvang en scholen. Dit kan een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod. Op scholen kan de kinderyoga dienen als vervanging van een gymles of als activiteit tijdens een projectweek.

Kenmerken Kinderyoga

✔ Speels
✔ Werken met thema’s
✔ Sociaal emotionele ontwikkeling