Zwangerschapscursus ‘Mama en zo’

Op een bewuste manier je zwangerschap beleven

Ben jij op zwanger en ergens in november of december uitgeteld? Dan is deze cursus voor jou!

Met de cursus ‘Mama en zo’ beleef je op een bewuste manier je zwangerschap. Je blijft op een veilige manier actief met je lichaam bezig en leert de signalen van je lichaam kennen.
De cursus helpt je op een goede manier je voor te bereiden op de bevalling en je ontmoet andere zwangere vrouwen.

We doen bewustwordingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en fysieke oefeningen. Allemaal passend bij de zwangerschap en allemaal bedoeld om nu te leren ontspannen, maar ook straks, tijdens de bevalling tussen de weeën door te kunnen ontspannen. Maar je leert ook hoe je je bekken kunt ontlasten of juist effectief kunt inzetten tijdens de bevalling.

Verder leer je van alles over de fasen van de bevalling, de weeën, hoe om te gaan met pijn, hoe jij je ‘beval’omgeving zo gunstig mogelijk kunt maken, verschillen tussen borst- en flesvoeding en nog veel meer.

Er komen gastdocenten vertellen over hun vakgebied en wat zij eventueel voor jou en je baby kunnen betekenen. Nu en na de bevalling.

We beginnen  op maandag 31 augustus of woensdagavond 2 september t/m  4 november 2020 (afhankelijk van wanneer de meesten kunnen). Iedere keer van 20.00 uur tot 21.00 uur en na afloop drinken we nog een kopje thee.

Nadat iedereen is bevallen, is er nog een terugkomdag. We gaan elkaars baby’s bewonderen, praten met elkaar en je krijgt informatie mee over babymassage, waar je direct mee aan de slag kunt.

In totaal dus 10 bijeenkomsten, waarvan de laatste ongeveer 2 uurtjes duurt.

Investering: 125 euro
Opbrengst: ontspanning, leuke contacten, goede voorbereiding op de bevalling, uurtje voor jezelf en je baby, kennis en vooral heel veel plezier!

Heb je vragen of wil je doorgeven op welke dag je het beste uitkomt? Mail dan naar:
info@yogaenzoaalten.nl

Filmpje kijken?     https://youtu.be/WZ-csEV5SkY

Ben jij uitgeteld in oktober, maar wil je nog wel wat lessen volgen? Dan kun je meedoen met 5 lessen zwangerschapsyoga. Ontspanning, ademoefeningen, bewustwording en vooral bezig zijn met je zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken. Een heerlijk moment voor jezelf en  je baby.

We beginnen  op maandag 31 augustus of woensdagavond 2 september t/m  30 september 2020 (afhankelijk van wanneer de meesten kunnen). Iedere keer van 20.00 uur tot 21.00 uur en na afloop drinken we nog een kopje thee.

Investering: 60 euro
Heb je vragen of wil je doorgeven op welke dag je het beste uitkomt? Mail dan naar:
info@yogaenzoaalten.nl

Partnerlessen

Buiten de cursus ‘Mama en zo’, worden er ook partnerlessen aangeboden.
Deze worden aanbevolen vanaf 34 weken zwangerschap.

Een partnerles kan per stel zijn of met meerdere stellen tegelijk.
Een partnerles start met theorie (overlapt de theorie van de lessen), zodat je partner dezelfde kennis als jij heeft en vervolgens gaan we praktisch aan de slag met ademhalingstechnieken.
Ook oefenen we de yogaperstechniek. En nee, de partner hoeft niet te zuchten of te puffen. De partner leert hoe hij/zij jou kan begeleiden tijdens de bevalling!

Een partnerles duurt anderhalf uur.

De partnerlessen worden in overleg gepland. Dit kan per stel of met meerdere stellen tegelijk. Een les duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden tijdens de cursus of per mail info@yogaenzoaalten.nl of bel 06 534 20 925.

Partnerles zwangerschapsyoga 1 stel 75 euro
Partnerles zwangerschapsyoga 2 stellen:  50 euro per stel
Partnerles zwangerschapsyoga meer stellen 40 euro per stel

Zwangerschapsmassage

Bij Yoga en zo Aalten is het ook mogelijk een heerlijk, ontspannen zwangerschapsmassage te boeken. Klik hier voor meer informatie Zwangerschapsmassage.

Kenmerken Zwangerschapscursus ‘Mama en zo’

✔ Aandacht voor adem
✔ Ontspanning
✔ Voorbereiding op bevalling en tijd erna