Kleurentherapie

De sauna beschikt over een Ultrabright LED lamp met afstandsbediening. Het is mogelijk om de sauna in alle kleuren van de regenboog te laten schijnen, maar je kunt ook 1 kleur selecteren (in de saunaruimte hangt de beschrijving van afstandsbediening).

Kleurentherapie wordt gebruikt om lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. De basis van de kleurentherapie is het energiesysteem van het lichaam, zoals dat in oosterse geneeswijzen al eeuwenlang wordt erkend.

De kleuren om ons heen zijn van invloed op ons gedrag. Blauw werkt rustgevend en bevorderd de reflectie. Rood verlevendigt en geeft een warme sfeer.

Rood:

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. Hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. De rode kleur helpt ook bij gebrek aan energie.

Geel:

Geel helpt bij maag- en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

Blauw:

Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid, onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

Groen:

Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Let op: kleurentherapie is geen erkende geneeswijze! Het is echter ook op geen enkele manier schadelijk voor uw lichaam. Het kan ertoe bijdragen dat u zich lekkerder gaat voelen of dat uw stemming verbetert.