Yin Yoga

Werkt op bindweefsel en gewrichten

Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten. Yin yoga houdingen zijn passief, maar wel intensief en worden lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Je leert je lichaam te ontspannen. Het effect van Yin yoga is een flexibeler, stabieler, mobieler en sterker lichaam.

Rustgevend en meditatief

Yin yoga is een yogavorm die een meditatief en rustgevend effect kan hebben. Veel liefhebbers van yang (actieve) lessen of mensen met een voornamelijk yang levenstijl (veel en hard werken, weinig ontspanning, druk gezinsleven, geen tijd voor jezelf hebben, veel stress, spanning en drukte), gaan graag naar een yin-les om de balans te behouden in hun leven. Je kunt het ook beoefenen als balans voor een langdurig eenzijdig fysieke belasting en op die manier eventuele gevolgen van zware fysieke, psychische en of eenzijdige arbeid compenseren.

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Yin yoga heeft alles te maken met mindfulness. Het zijn in het moment: in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

De les

De les duurt een uur en na afloop van de les is het mogelijk om samen een kopje thee te drinken.
Tijdens de les worden meerdere opties aangeboden, zodat het voor iedereen geschikt is.

Kenmerken Yin Yoga

✔ Veel aandacht voor adem
✔ Werkt op bindweefsel
✔ Meditatief