Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage werkt ontspannend, verbetert de bloedcirculatie en versoepelt de spieren

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam continu. Je buik groeit natuurlijk, maar daarnaast kunnen allerlei kwaaltjes de kop op steken: spierpijn, gewrichtspijn, obstipatie enz. Daarnaast heb je veel om over na te denken en maak je je soms ook wel wat zorgen. Zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je lichaam helemaal tot rust komt en kan helpend zijn bij verschillende klachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en dat het zorgt voor minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Contra-indicaties

In sommige gevallen is een massage niet wenselijk. Bijvoorbeeld bij hartklachten, trombose, koorts, bloedingen en zwangerschapsdiabetes. Daarom neem ik vooraf een aantal zaken met je door. Zwangerschapsmassages worden ook niet gegeven vóór 12 weken zwangerschap.

De zwangerschapsmassage

Bij zwangerschapsmassage lig je op je buik of in zijligging. Er zijn (voedings)kussens aanwezig om ervoor te zorgen dat je lekker ligt. Je rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten en gezicht krijgen een ontspannende massage, waarbij gebruik gemaakt wordt van verwarmde olie. Dit is een basisolie en naar wens kan hier etherische olie aan toegevoegd worden.

Meer info en reserveren: info@yogaenzoaalten.nl

Geboekte massages en arrangementen kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Daarna zal het bedrag van de geannuleerde boeking in rekening gebracht worden.