Infraroodsauna

Infrarood sauna: ontgiften, ontspannen, positieve energie opdoen en genieten!

De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Als de zon schijnt en we voelen de stralen op onze huid, voelen we ons meteen beter, gezonder en vitaler. Een infrarood sauna werkt op dezelfde manier. U krijgt volop positieve energie.
Daarnaast zorgt het transpireren voor een gezonde manier van ontgiften. Tijdens dit proces worden schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderd.

Wat is de werking van een infrarood sauna?

De Infraroodstralen in de sauna zijn dezelfde stralen die ook door de zon worden uitgezonden. De infraroodstralen in de sauna zijn echter op de juiste golflengte afgesteld zodat ze optimaal hun werk in ons lichaam kunnen doen. Door de dubbele wanden van de sauna stijgt de omgevingstemperatuur naar 40 à 60 graden (zelf te bepalen). Mensen die niet zo van deze warmte houden, maar toch de effecten willen ervaren van de infraroodsauna, kunnen de deur openzetten. Dan gebruikt u niet de omgevingstemperatuur, maar alleen de indringende warmte van de infraroodstralers.

Effecten infrarood sauna

De uitgezonden infraroodstralen kunnen tot 4 mm diep in het lichaam doordringen. Ons lichaam kan 95% van deze energie opnemen. Door deze diepe indringing in het lichaam, ontstaat een opwarmingseffect in het spierweefsel en in de inwendige organen. Hart- en polsslag gaan omhoog. Medische onderzoeken bevestigen dat gebruik van de infrarood sauna te vergelijken is met een harttraining. Om ons lichaam af te koelen gaan we zweten.
Gebruik van de infrarood sauna kan een gunstig effect hebben op mensen met huidaandoeningen. Een goede doorbloeding helpt de natuurlijke balans van de huid te herstellen.
Regelmatig gebruik versterkt het immuunsysteem. Het kan helpen bij een beginnende verkoudheid en spieren herstellen sneller door de ontspannende warmte. Verder zorgt de infrarood sauna voor vermindering van stijfheid van de gewrichten. Eigenlijk teveel om op te noemen. Op internet is er veel over te vinden. Maar….. ervaar het vooral zelf!

Voor wie is het niet geschikt?

Als u ziek bent, ziekteverschijnselen hebt of als u medicatie gebruikt, dient u eerst uw arts te raadplegen voor u gebruik maakt van de infrarood sauna. Het is af te raden bij nierstoringen, chronische Erythenatodes en MS.
Het is vanzelfsprekend dat bij een verergering van een ziekte of klacht, bij het gebruik van de infrarood sauna, u het gebruik dient te stoppen.
Voor gezonde mensen zijn er gewoonlijk geen beperkingen.

Kleurentherapie

De sauna beschikt over een Ultrabright LED lamp met afstandsbediening. Voor meer informatie klik hier.

Praktische tips

U huurt de saunaruimte per half uur of per uur. Dit is inclusief het gebruik van de douche en omkleden. Het gebruik van slippers wordt aangeraden (echter niet in de sauna).
U heeft drie grote handdoeken nodig: één om op de vloer te leggen, één om op te zitten en één om u na het douchen af te drogen. De handdoeken in de sauna zijn belangrijk, zodat er geen zweet op het hout komt. U kunt zelf uw handdoeken meenemen, maar u kunt ook een handdoekpakket huren van Yoga en zo Aalten. De sauna is gemaakt van Canadees red cedar hout. Dit is een duurzame houtsoort die van nature schimmel- en bacteriedodend is.

Meer info: info@yogaenzoaalten.nl. Reserveren kan via mail of whatsapp 06-42011611. Doet u zelf een voorstel voor een gewenste dag en tijd, dan kijken wij wat er mogelijk is.