De laatste nieuwsbrief van 2018

** Nieuwe yogadocenten
————————————————————
Zoals jullie wellicht weten gaan Bianca Klijnsma en Beate Lenderink per januari stoppen bij Yoga en zo Aalten. Heel jammer! We wensen beide docenten heel veel geluk op hun (yoga)pad.
Gelukkig heb ik goede oplossingen kunnen vinden.

Op maandagavond neem ik zelf de yinles om 18.45 uur over. De dynamische les neem ik ook over, maar Froukje Dieker gaat de houdingen fysiek op de mat uitvoeren. Ik begeleid verbaal.
Op dinsdagavond blijf ik de dynamische les ook geven en daar gaat Annette van Straten de houdingen voordoen. Ook hier begeleid ik verbaal.
Dit heeft als voordeel dat ik rond kan lopen.
Het zal voor ons allemaal even wennen zijn, maar ik denk dat dit een mooie oplossing is. Bovendien is het voor mij een uitdaging om het verbale begeleiden zo goed mogelijk te doen. Groei en ontwikkeling!

Op donderdagavond en op vrijdagochtend gaat Marjanne ter Heurne de rustige Hatha geven. Voorlopig zal ik ook nog tijdens deze lessen aanwezig zijn. Marjanne stelt zich hieronder voor. Ik hoop dat we heel veel fijne lessen met Marjanne mogen hebben.
Iedere docent is weer anders en dat is mooi! De eigenheid wil ik juist benadrukken.
En de afgelopen jaren hebben we bij Yoga en zo Aalten ook een hoge standaard opgebouwd van de lessen en die wil ik zo doorzetten. En dat kan alleen als we het samen doen! Zodat jullie er als yogini’s geen last van hebben, sterker nog: alleen maar gemak van hebben.

** Kerstvakantie
————————————————————
Van zaterdag 22 december t/m woensdag 2 januari gaan wij in de relaxstand:)
Donderdag 3 en vrijdag 4 januari beginnen de lessen weer. Daarentegen vallen de lessen donderdag 10 en vrijdag 11 januari uit.

Mandy (Huid & zo Aalten) en wij (Yoga en zo Aalten) hebben voor jullie allemaal een kerstbal gemaakt met een inspiratiekaart en een leuke verassing. Ze hangen naast de balie en de schaar om de lijn door te knippen ligt op de balie.

We wensen jullie allemaal hele fijne dagen en een liefdevol 2019.

** Schouder-update
————————————————————
Zoals de meesten van jullie wel weten loop ik al een aantal jaren met schouderproblemen. In september j.l. heeft een neuroloog in het Radboudziekenhuis in Nijmegen Neuralgische Amytrofie (auto-imuunziekte) bij mij vastgesteld. Dit betekent dat ik een ontsteking aan mijn schouderzenuwen heb gehad, die zijn nu beschadigd en sturen enkele spieren naar de hand niet goed meer aan. Andere spieren gaan het compenseren met nek-bovenrugklachten en veel hoofdpijn tot gevolg.
Vervolgens ben ik bij KINOS aangemeld, een revalidatiekliniek. Zij hebben maar schaars plek, maar ik mocht bij ze komen! Heel fijn.
Woensdag 5 december heb ik de eerste revalidatie gehad bij de fysio en de ergotherapie.
Het zal een intensieve periode zijn, maar ik hoop van harte dat ik hier weer een stap verder kom!

Dit betekent ook dat yoga voor mij alleen maar belangrijker wordt. En dan bedoel ik niet zozeer het fysieke aspect, dat wordt alleen maar minder. Maar juist al die dingen waar we het in de les over hebben: ademhaling, voelen van je lichaam, respect voor je lichaam, accepteren wat er is of niet is, keuzes maken, gevoelens ervaren ook al wil je ze niet enz. enz.
Ik zie het maar weer als een grote levensles. Ik ben aan het worstelen en aan het zoeken naar een balans tussen mijn fysieke mogelijkheden, mijn gedachten en gevoelens, hoe dit alles te vertalen naar de studio en de lessen.
Niets blijft altijd hetzelfde. Alles verandert en ik mag daarin meebewegen en zal dus ook veranderen.
Ik hoop dat ik er van leer, wijzer en sterker wordt en juist ook milder en dat ik uiteindelijk dus weer een betere yogadocent mag worden!

Ik houd jullie op de hoogte.

**
Even voorstellen
————————————————————

Mijn naam is Marjanne ter Heurne en ik woon met mijn man, dochter en zoon in Aalten.

‘Iets met mensen…’ was vroeger het antwoord als mij werd gevraagd wat ik wilde worden. Ik ben in de zorg gaan werken en geleidelijk verschoof mijn interesse van verzorging/verpleging naar begeleiding en coaching. Nu werk ik met veel plezier als ambulant begeleider bij Estinea.

Ik ben veel over positieve psychologie gaan lezen. Daardoor leerde ik dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen, voordat ik voor een ander kan zorgen. Meditatielessen brachten rust en ruimte in mijn hoofd.

Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik een mindfulness-training en een coach-opleiding gaan volgen. Hoe mooi is het om te ontdekken dat gedachten ons vaak voor de gek houden, en dat opmerkzaamheid voor minder stress zorgt.
Ik kom al jaren op de yin-yogalessen bij Yoga en zo Aalten. Naast mijn actieve leven met mijn gezin, werken, sporten en wandelen, vormt yin-yoga een heerlijk rustpunt in de week.

De balans die ik gevonden heb tussen activiteit en rust, tussen lichaam en geest, maakte dat ik ‘Iets met mensen… wil delen’.
Door yogalessen te geven, nodig ik mensen uit om met inspanning en ontspanning opmerkzaam te zijn en dichter bij hun gevoel te komen.

Met mijn rustige uitstraling en aandacht wil ik graag bijdragen aan jouw moment voor jezelf.

**
Een half jaar alweer…….. Huid en zo Aalten

“Wat doe je nou precies?”
————————————————————

Zoals sommigen van jullie weten, ben ik breed opgeleid in de verzorgingsbranche. Ik ben begonnen met een opleiding tot haarstylist, gevolgd door allround schoonheidsspecialist. Allround betekent dat ik in het bezit ben van specialisaties waaronder acne, bindweefselmassage en shiatsu-massage.

Ondanks dat ik vele aspecten uit de branche interessant vind, heb ik besloten mij vooral te focussen op de huid. De combinatie van het praktijkgerichte behandelen en de theoretische kennis van de huid bieden mij veel uitdaging en ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Naast dat ik mij graag verdiep in de huid, bied ik behandelingen die gericht zijn op de cosmetische kant, zoals wimperlifting en wenkbrauwstyling. Behandelingen die het gelaat nét wat meer uitstraling en uitdrukking geven.

Mijn passie: gezonde huid
Mijn passie is om jouw huid zo vitaal, gezond en stralend mogelijk te houden. Dit door middel van gezichtsbehandelingen waarbij een natuurlijke productlijn wordt gebruikt. Wat je op je huid smeert, komt ook in je bloedbaan terecht. Ik vind het daarom belangrijk dat de huid met veilige en milde producten wordt behandeld. En daar word ik blij en enthousiast van!

Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedere behandeling als een “wellness” cadeautje voelt voor de klant. Tijdens iedere behandeling pas ik diverse massagetechnieken toe. Stress is namelijk één van de oorzaken van een huid die uit balans raakt. Iedereen kan wel wat ontspanning gebruiken, hopelijk gun jij jezelf dit ook! En anders is dit een heel mooi voornemen, toch?

P.s heb jij jouw korting (kerstbal) al ingezet?

Tot de volgende keer!

Stralende groet,

Mandy te Loo.